Monday, August 30, 2010

KANTOI JADI SPY



Kisahnya begini... i'm not so sure this gurl.... entah.. tidak pernah ketemu..tidak pernah bersembang pun dengan dia.. jumpa face to face pun tak pernah. mmmm, die hanya seorang kawan kepada X-CHEGU ABBAS. cik fatin tak mencari pasal pun dgn die.. sbb memang tak tahu sapa die... tp... terasa mcm ada ada yg tak kena. mcm ada org tgok kte je kt fb.. dan yg paling teruk, kadang2 komen2 dan status kite dikutuk2. macam ada yg tak puas hati. rasanya cik fatin tak pg tgok pun fb dia atau menyakiti mana2 pihak dri kawan2 die.. x-gurl abbas tu jgn ckp la.. tau la terguris.. tp bukan ke dia dh ada new bf.. SO????

Gambar di bawah merupakan SPY yang menjalankan tugas2 mengusha fb cik fatin lalu mereport.haa..... haha. cik fatin sempat save gambar dia sebelum block die! yeh!

<gmbr dah remove.. rase mcm tkbaik pulak.. SORRY YE SPY mungkin sy tlah memalukan kmu.. anyway, sorry..klu korang nk tau spe spy tu.. korang cri la sndiri.kes ini dh ditutup..>



Al-kisah bermula bila cik fatin rasa geram and malu cos dpt comment2 yg memalukan cik fatin. Jadi fatin mencari penyelesaian. Strategi dijalankan dan dia kantoi. Die merupakan salah seorang friend cik fatin dlm fb dan dia telah menjadi tukang report pd X-GURL. mmmmm. korang mesti nak tau macam mana nak buat die kantoikan????

  1. Minta tolong rakan2 atau sape2 je la yg sudi bantu kita siasat.(ari tu die tuduh cik fatin ada fb lain... NO! SALAH! cik fatin dibantu oleh org lain)
  2. Then ikut je la arahan die.
  3. Kita kene kreatif buat 'something' kt wall n fb kte supaya die tertarik untuk menjadi pe'report'.
  4. Then kita(tukang siasat) tgok kt wall lagi 1 tempat die melaporkan... (kadang2 unsur2 hasutan wujud.. tu yg jd kta dpt komen pelik2).
  5. Kita buat lagi dan lagi 'something' kt wall kita supaya dia terus mengantoikan diri die yg kononnya 'SPY'.
  6. Bila dah kantoi... korang 'COPY' and 'PASTE' ape die tulis.. ini bahan bukti anda! Ingat ini paling penting.
Cik Fatin tak pernah melihat fb dia walaupun dia duk sibuk menjadi SPY. Sehingga terdetik 1 hari untuk membuka fb die.. TERKEJUT SANGAT BILA BACA. rupanya dia telah memberi respon kepada setiap yg cik fatin cakap. THEN MEMANG CONFIRM DIA MENJADI SPY.kantoi!


tgok muka CIK FATIN geli?? then.. remove le CIK FATIN.. tak pun... block trus.. tkde nmpak trus..huhuh..pelik...die tak remove CIK FATIN. then akhirnya... CIK FATIN SENDIRI TELAH MEMBLOCK DIA!
tk sure die ckp spe.. tp pelik. ade 20 lagi comment.. tak msukkan...pelik..kenape die hangin sgt... hehehe.
apumook mcm kte CIK FATIN menuduh... CIK FATIN tak tuduh.. dh lame CIK FATIN shak die.. dh lme nk test.. ble test..memang kantoi.. SORRY BEB!
die ckp CIK FATIN penakut.. CIK FATIN pg wall die nk sent hai.. nk komen.. tp pelik.. knpe CIK FATIN takleh nk komen or sent wall post.. korang rase kenape?? then next day, skali lg tgok..dh bleh dh sent wall post..tp tkleh nk komen sume2 yg die tulis ni.. knpe erk??



die post mcm ni ps CIK FATIN cabar die remove n block CIK FATIN DI FB...hhihi.. cube korang fikir kenape die tak remove and block CIK FATIN?
pelik.... shomet ngutuk CHEGU ABBAS erk?knpe? sape die?
eisya: mcm die tu artis aku nk jeles???? peliknye ayat nie... klu ko tak jeles.. npe duk tgok wall erk?? mungkin ade sbb lain.. ape?? dpt gaji jd spy erk?





Di sini cik fatin nk ucapkan terima kasih pada rakan2 yg telah memberikan nasihat positif untuk handle benda2 mcm ni. thanks to kak shida cos tanpa dia.. sape nk tolong kantoikan minah ni. thanks to kak erin cos die yg ajar cik fatin how to copy and paste komen2 esya salleh. thanks to zura cos dia telah membenarkan cik fatin gunakan lappy dia untuk proses copy and pasta status and comment  this gurl.

Apa yg cik fatin lakukan ini adalah sebagai ingatan bahawasanya jangan sesuka hati nk jd spy dan pereport pada benda yg tak penting. Jangan nak jadi penghasut. Jangan sesuka hati mempelekehkan orang lain. Jangan gunakan bahasa kasar dan kesat secara melampau. dan yang paling penting JANGAN BIARKAN ORANG MEMPELEKEHKAN KITA!

maaf kalau coretan cik fatin ini melampau. kadang2 kebenaran perlu ditunjukkan. bukan cik fatin cakap kosong. Selesai salah satu kisah dalam perjalanan hidup CIK FATIN dan CHEGU ABBAS.

DIA dan HARI JADI


BEBERAPA MINIT SELEPAS PUKUL 12

video


1 JAM KEMUDIAN (lepas kek terkantoi). TENGOKLAH, CHEGU ABBAS MALU-MALU.

video

UCAPAN TUAN PUNYE KEK. mmmm, nampaknya CHEGU ABBAS cover nak nangis dengan ketawa.. ahaha.. KANTOI! wek.. =p

video

thanks to E-valley studio, rakan2 AAR, amir, my kugiran club.... yeh! thanks kerana bersama-sama menyambut hari jadi CHEGU ABBAS yang ke22.CHEGU ABBAS telah dilahirkan tanggal 23 JULAI 1988.cik fatin doakan SEMOGA CHEGU ABBAS DIPANJANGKAN USIA, DIRAHMATI ALLAH, DILINDUNGI DARI MALAPETAKA, BERJAYA DI DUNIA DAN DI AKHIRAT dan BAHAGIA SELALU TAK KIRA DIMANA BERADA. 


Sunday, August 29, 2010

Kaulah Segalanya



this song is for u... CHEGU ABBAS

MUNGKIN HANYA TUHAN...
YANG TAHU SEGALANYA...
APA YANG KU INGINKAN..
DI SAAT-SAAT INI..

KAU TAKKAN PERCAYA..
KAU SELALU DI HATI
HARUSKAH KU MENANGIS
TUK MENGATAKAN YANG SESUNGGUHNYA

KAULAH SEGALANYA UNTUKKU..
KAULAH CURAHAN HATI INI
TAK MUNGKINKU MELUPAKAN MU..
TIADA LAIN YANG KU HARAP..
HANYA KAU SEORANG..


kadang-kadang saya terlampau nakal, garang, malas, kuat meragam, ngada2 terlebih... kadang2, saya menyesal atas sikap saya yang suke buat perangai... tapi.. saya ada awak sorang je.. 
TIADA LAIN YANG KU HARAPKAN.. HANYA KAU SEORANG.

Saturday, August 28, 2010

CINTA ITU INDAH



Cik Fatin takpernah mengenal dia siapa.. sedangkan die sebenarnya selalu ada dengan Cik Fatin.. tp entah mengapa.. akhirnya Cik Fatin berkawan dengan dia..jatuh hati pada dia.. banyak halangan dan dugaan.. ada yang setuju.. ada yang mencaci.. ada yang depan kata OK. belakang mengata.. org itu kata ini.. org ini kata itu.. MUNGKIN SUDAH TAKDIR.AKHIRNYA CIK FATIN BERCINTA DENGAN CHEGU ABBAS. hargai kehadiran dia sangat.

dear abbas, i love u..thanks always b with me.. 3 MARCH 2010. 3.03 a.m. tarikh n masa kte mula setuju utk bercinta... (sebenarnya mcm dah lama bercinta...bru nak setuju.. hehe).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...