Thursday, October 21, 2010

Take me to your heart


Intro

F Dm Bb C F

Verse 1

F
Hiding from the rain and snow
            Dm
Trying to forget but I won't let go
Bb
Looking at a crowded street
C
Listening to my own heart beat

Dm        Am      Bb           F
So many people all around the world
Dm               Am       Gm            C
Tell me where do I find someone like you girl


(Chorus) 
                 F               Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                           C
Give me your hand before I'm old
               F                  Dm
Show me what love is - haven't got a clue
              Bb            C
Show me that wonders can be true

           Am            Dm
They say nothing lasts forever
      Gm         C
We're only here today
Am            Dm
Love is now or never
Gm           C
Bring me far away

                 F                Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                        C
Give me your hand and hold me
              F               Dm
Show me what love is - be my guiding star
         Bb                  F
It's easy take me to your heart

Interlude
F C Bb C Dm Am Bb bAaug F

Verse 

F
Standing on a mountain high
              Dm
Looking at the moon through a clear blue sky
Bb
I should go and see some friends
C
But they don't really comprehend
Dm                      Am           Bb       C
Don't need too much talking without saying anything
Dm               Am         Gm             C
All I need is someone who makes me wanna sing


(Chorus)
                 F               Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                           C
Give me your hand before I'm old
               F                  Dm
Show me what love is - haven't got a clue
              Bb            C
Show me that wonders can be true


           Am            Dm
They say nothing lasts forever
      Gm         C
We're only here today
Am            Dm
Love is now or never
Gm           C
Bring me far away


                 F                Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                        C
Give me your hand and hold me
              F               Dm
Show me what love is - be my guiding star
         Bb                  F
It's easy take me to your heart

                 F                Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                        C
Give me your hand and hold me
              F               Dm
Show me what love is - be my guiding star
         Bb                  F
It's easy take me to your heart

Cakap-cakap Cik Fatin:
kord and lyric ni Cik Fatin amik ni dri http://www.guitaretab.com/m/michael-learns-to-rock/206820.html
THANKS! I LOVE THIS SO VERY2 MUCH MUAH! MUAH! Bile dengar lagu ni rase mcm sweet amat dan rasa macam terawang2..... Masa mula2 kami bercinta... sebelum declare la..Chegu Abbas diibaratkan macam lagu ni.. tp cik Fatin memang suke lagu ni dh lama dah.. siap ade VCD die lagi.. mmmm, masa mulanya ada macam2 konflik yg timbul antara Cik Fatin and Chegu Abbas.Tp chegu Abbas tetap kata die nak kat cik fatin... tapi... mmmm. die juga kata, die akan cube selesaikan yg..... mmmmm... Apa2 jela... yg penting lagu ini sweet... Jom try main. ^_^

Saturday, October 16, 2010

15 OKTOBER 2010


Sebelum 15 Oktober 2010, mestilah 14 Oktober kan..heheh...Ia bermula seawal 8.00 lebih malam kot. Tak ingatlah... masa ni Chegu Abbas duk pujuk tuk kuar. Cik Fatin rasa macam malas amat. mmmm, nak tidur aje.Tapi dah dipaksa.. OK.. hehe.. dalam pukul 11 lebih tu baru gerak dari rumah. tu pun ada macam2 hal sebelum gerak.hehe.Dalam perjalanan cik Fatin bersama Chegu Abbas, die duk cakap nak makan banyak kat KFC. Oklah sayang, i ikut je. Asal u happy. Sampai2 di KFC KB, tengok ade iwe, aimay, jemi, melly, nolly, tibe2 nampak jo joe.. agak pelik di situ. Dalam hati berkata, Later All ni ade meeting ker...? Tak lama lepas tu, nampak lak chegu adeeb, bulat... EH? apehal nie.. ok.. KITE ABAIKAN.

    Time oder, chegu abbas duk paksa g cari tempat tuk makan. Die suh naik atas la apa la..macam2 lak. Pastu duk buat kepala ni pening dengan buat soalan seperti, " nape sek2 Later All ade kat cni erk?... Ape adeeb buat kt cni plak, tak cakap pun nak lepak sini.." Ate teman konfius beno le.. KITE ABAIKAN.

    Lepas makanan dah dibeli(makanan untuk 2 orang), Chegu Abbas suruh duduk dengan diorang.Eh? Nanti kacau diorang meetingla. Tapi Chegu Abbas paksa jugak. Ape2 jela sayang. Asal u happy. Then kepelikan terserlah dan terserlah.. Rupanya OK! SELAMAT HARI JADI CIK FATIN.hehehe. Alamak, makanan beli untuk 2 orang je.Apsal Chegu Abbas tak cakap. Hehe.Rupanye Chegu Abbas saje memeningkan kepalakuh dengan tanye soalan bebukan dan beli makanan ber2. Kononnya mereka takde kene mengena dengan ktorang ber2. Rupanya, die dah plan semua. MMMM. ^_^  Buat kepala pening sahaja.

Adegan2 takdisengajakan :
Mula-mula yang blur dan Cik Fatin kaku-
video

Lagu hari jadi ^_^  yang kelakar

video

Foto-foto tak sengaja-
Saya BUNGA anda KUMPANG ^_^
Makan ayam sampai GATAL HIDUNG. =P
Makan ayam sampai GATAL TELINGA.. =P
Chegu Abbas makan semua ni... bukan Cik Fatin. SERIUS TAK TIPU!
Jemaah-jemaah yang sedang menunggu Mr. Farid makan.hehe
Mesyuarat ape nak buat lepas nie..
Sebelum balik kene la termenung dulu...
Muah... Muah...
Cik Fatin wif Jo Joe HOT

Thanks to kawan-kawan yang hadir. LOVE YOU! MUAH!
Nolly Ana
Kesayangankuh CHEGU ABBAS ALL ASSIGNMENT REJECTED
Farid JELLY POP
Bulat COMEL
Jo Joe HOT
Azmi LATER ALL
Melly LATER ALL
Aiman LATER ALL
Irwan ADIK =P
Adeeb Mushuk ALL ASSIGNMENT REJECTED
Ada 2 orang lagi..... i'm not sure sape. Inform me back k siapa mereka. Name2 yang tercatat tu.. mmm, kalau nk minta ubah.. ok je.. Inform tau sayang2 sekalian. Nnt Cik Fatin edit smula. ^_^. Thanks untuk HARI JADI 21 YANG BEST!


Friday, October 15, 2010

CIK FATIN dan HARI JADI



15 OKTOBER 2010...umurku telah menjadi 21 tahun. HAH? HAHAHA
Sebenarnya, tak tau nk tulis apa.. baru bangun tidur.heheh.Baru sampai perak tadi maghrib tadi. Tapi dalam hati tetap nak siapkan blog b4 15 oktober 2010 tamat.hehe.

    Di sini cik fatin nak ucapkan terima kasih pada semua kawan2 yang wish HAPPY BIRTHDAY! Terima Kasih doa-doa dan ucapan korang. Sebenarnya rasa macam tak sangka. Ramai rupanya yang amik perhatian pasal cik fatin. THANKS YE KAWAN. Ade yang call, ade msg, ade sent komen. TERHARU SANGAT KAWAN.

    Orang yang 1st wish.. kiranya time tu before 15.becoming la ni kiranya.. namenye Saiful Azman(klau tak silap), then Amir, then Ieqa, Maryam... Macam tak sangka mereka.. heheh.. THANKS KORANG. Kepada Maryam, thanks sebab walaupun kite jauh.. YAM TETAP INGAT TNA.. tna rindu yam.. sebab yam kawan baik tina. Sayang Yam! orang 1st wish pada saat2 15 Oktober 2010 ialah... my love.CHEGU ABBAS. thanks sayang.

    MMM, Kepada adik angkat kesayangan Zatil Alwanis, thanks call. Akak terharu.Adik akak ni jauh pun tetap call akak. Sorry tak dpt nk cakap sangat. Time tu akak dgn kawan2. Hope wani tak marah akak k? mmmm, kepada yang banyak2 komen kt fb tu.. THANKS SANGAT.. tna mula2 balas.. tp lama2 makin tambah dan tambah.. jadi pening kepala..heheh. Memandangkan tina letih.. baru sampai dari perjalanan yang lama... Tina rest dlu.. then nnt balas k kawan2? TINA@CIK FATIN SAYANG KORANG.

    Cik Fatin rasa macam tak tau ape yang cik fatin tulis nie.. otak ni belum sedar lagi kot..heheh... tadi dah tido.. Tapi cik fatin nak jugak nk buat new post sempena 15 Oktober 2010. KORANG TUNGGU TAU KEMUNCULAN CERITE SEMPENA 15 OKTOBER 2010. tapi kene tunggu otak ni ok. HEHEH
.
      again, THANKS KAWAN-KAWAN. CIK FATIN SAYANG KORANG. Last but not least, SELAMAT HARI JADI KEPADA CIK FATIN AMIRAH BINTI ISMAIL YANG KE 21. Moga cik fatin dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, bahagia di dunia dan akhirat, mmmmm, dipermudahkan semua urusan, dan berbahagia bersama yang tersayang.. HEHEHE.. dalam hati, ku mengharapkan sesuatu... APA YA? tunggu next blog.muah!

Wednesday, October 13, 2010

Mengapa Allah Temukan Kita dengan Orang yang Salah

Gambar HIASAN.Ni la gambar action kami bergaduh.heheh... HE JUST MY LOVE..DEEP FROM MY HEART.insyaAllah pilihan cik fatin tak salah.Amin.
Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

~ALLAH knows BESt!~

Lagu-lagu putus cinta:






Lagu jiwang bercinta :




Cakap-cakap cik fatin: 
Ni sebenarnya diambil dari Syaza Yasmin binti Ismail Thanks along. Angah blur2 nk tulis ape kat blog angah. At least, this information leh dimuatkan dalam blog angah Fatin N Love.
    Kawan-kawan, cakap pasal cinta memang ramai dalam dunia ni akan rasa tentang putus cinta. Cik Fatin sendiri pun. Cume di sini nak cakap, jangan mudah meninggalkan cinta dan juga menerima cinta sesuka hati. Fikir sedalam-dalamnya. Jangan kita silap langkah. Yang penting di sini jangan menolak kehadiran cinta setelah putus cinta beberapa kali.Baca la MENGAPA ALLAH TEMUKAN KITA DENGAN ORANG YANG SALAH.. hope.. u will better to choose ur love.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...