Wednesday, October 13, 2010

Mengapa Allah Temukan Kita dengan Orang yang Salah

Gambar HIASAN.Ni la gambar action kami bergaduh.heheh... HE JUST MY LOVE..DEEP FROM MY HEART.insyaAllah pilihan cik fatin tak salah.Amin.
Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

~ALLAH knows BESt!~

Lagu-lagu putus cinta:


Lagu jiwang bercinta :
Cakap-cakap cik fatin: 
Ni sebenarnya diambil dari Syaza Yasmin binti Ismail Thanks along. Angah blur2 nk tulis ape kat blog angah. At least, this information leh dimuatkan dalam blog angah Fatin N Love.
    Kawan-kawan, cakap pasal cinta memang ramai dalam dunia ni akan rasa tentang putus cinta. Cik Fatin sendiri pun. Cume di sini nak cakap, jangan mudah meninggalkan cinta dan juga menerima cinta sesuka hati. Fikir sedalam-dalamnya. Jangan kita silap langkah. Yang penting di sini jangan menolak kehadiran cinta setelah putus cinta beberapa kali.Baca la MENGAPA ALLAH TEMUKAN KITA DENGAN ORANG YANG SALAH.. hope.. u will better to choose ur love.

1 comment:

  1. Saya tengah putus cinta.Tapi saya rasa bukan saya salah jumpa, cuma si dia yang salah jumpa orang.Saya jahat !!!isk3..

    ReplyDelete

Thanks ur comment... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...