Wednesday, December 1, 2010

kalau ianya indah... JANGAN BIARKAN IA PERGI!


Kadang2.. kte cube menjauh.. mengelak dari melakukan sesuatu yang tak patut kite lakukan.. Semakin memaksa semakin terseksa. Semakin mencuba semakin tak terdaya. Apakan daya.. kite manusia lemah. Kadang2 kte pun takfaham mengapa dan bagaimana kite boleh melakukannya. Semakin kita berjalan laju meninggalkan die.. Semakin dekat die berlari mendapatkan kita. ITULAH PERASAAN CINTA agaknyela... Cik Fatin pun confius nak cakap tentang CINTA. Sape kita nak ckp tentang CINTA? SUSAH! kalah soalan add math. SAKIT KEPALA AKUH PK!

Pernah menjauh, tapi rindu itu membara2. Ok, kite menangis seketika melupakan si dia. Pernah ku cuba beralah. NO! I CAN'T DO THIS! tp seakan2 hati ini  takkuat. ditambah pula si die yang sentiasa ada di depan mata. Kala hati terasa patut membenci. Ia adalah 1 perasaan yang menyakitkan. Macam biase la.. remove frenlist, delete no tel, block sume.. TAPI HATI RINDU! owh.. taksuke ade rase rindu.. tp tak dpt.. Kamus dewan edisi 4 mencatatkan definisi RINDU iaitu SANGAT MENGINGINKAN SESUATU (kalau taksilap). YE CIK FATIN RINDU DAN SANGAT INGINKAN KAMU! fuh, tapi rindu yang tertahan2.. sakit.... T_T

CINTA? definisi die SANGAT SAYANG AKAN SESUATU. ni kalau tak silapla.dlu2 ade buat forum tentang cinta. so tu la maksud die merujuk kamus dewan. YE! CIK FATIN CINTA KAMU. mmmm, ape yang penting, cik fatin tkmahu digelarkan sebagai perampas. Jadi kite biarkan ianya berjalan dengan sendiri. Dalam hati kate JANGAN PK.. tp selalu terpk.. lalu air mata mengalir lagi dan lagi. kalau orang tengok cik fatin nangis MALULAH!  HAIYO HATI.. SUSAHNYE... MACAM LAGU HATI AAR TU.tapi akhirnya kami tetap bersama. tak sia-sia beralah dan bersabar. Harap sangat jodoh kami panjang hingga ke anak cucu..hingga ke akhir hayat. AMIN.

CIk Fatin berharap CINTA INI KEKAL dan takmo ianye pergi... sebab berpeganglah kata-kata ini.. KALAU IANYA INDAH.. JANGAN BIARKAN IA PERGI. Jalan mendapatkannya kite buatlah ape yang termampu selagi terdaya dan elakkan dari melakukan kesalahan yang dahsyat! Cintalah ia sebagai kekasih, sahabat, keluarga, ilmu, guru, tempat ketawa, tempat menumbuk, memukul dan mencubit, tempat nk picit2, bantal tido (tu pun kalau terlelap,haha), tmpat nk sengih sorang2 and pape je la. BANKER? OIT, TU BUKAN SPESIS CIK FATIN!

Akhir kata... KALAU IANYA INDAH, JANGAN BIARKAN IA PERGI.
 I LOVE YOU, CHEGU ABBAS. ^_^ ops.... baby, i rindu u berkati2.. banyak sangat ni.. T_T

Thursday, October 21, 2010

Take me to your heart


Intro

F Dm Bb C F

Verse 1

F
Hiding from the rain and snow
            Dm
Trying to forget but I won't let go
Bb
Looking at a crowded street
C
Listening to my own heart beat

Dm        Am      Bb           F
So many people all around the world
Dm               Am       Gm            C
Tell me where do I find someone like you girl


(Chorus) 
                 F               Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                           C
Give me your hand before I'm old
               F                  Dm
Show me what love is - haven't got a clue
              Bb            C
Show me that wonders can be true

           Am            Dm
They say nothing lasts forever
      Gm         C
We're only here today
Am            Dm
Love is now or never
Gm           C
Bring me far away

                 F                Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                        C
Give me your hand and hold me
              F               Dm
Show me what love is - be my guiding star
         Bb                  F
It's easy take me to your heart

Interlude
F C Bb C Dm Am Bb bAaug F

Verse 

F
Standing on a mountain high
              Dm
Looking at the moon through a clear blue sky
Bb
I should go and see some friends
C
But they don't really comprehend
Dm                      Am           Bb       C
Don't need too much talking without saying anything
Dm               Am         Gm             C
All I need is someone who makes me wanna sing


(Chorus)
                 F               Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                           C
Give me your hand before I'm old
               F                  Dm
Show me what love is - haven't got a clue
              Bb            C
Show me that wonders can be true


           Am            Dm
They say nothing lasts forever
      Gm         C
We're only here today
Am            Dm
Love is now or never
Gm           C
Bring me far away


                 F                Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                        C
Give me your hand and hold me
              F               Dm
Show me what love is - be my guiding star
         Bb                  F
It's easy take me to your heart

                 F                Dm
Take me to your heart take me to your soul
Bb                        C
Give me your hand and hold me
              F               Dm
Show me what love is - be my guiding star
         Bb                  F
It's easy take me to your heart

Cakap-cakap Cik Fatin:
kord and lyric ni Cik Fatin amik ni dri http://www.guitaretab.com/m/michael-learns-to-rock/206820.html
THANKS! I LOVE THIS SO VERY2 MUCH MUAH! MUAH! Bile dengar lagu ni rase mcm sweet amat dan rasa macam terawang2..... Masa mula2 kami bercinta... sebelum declare la..Chegu Abbas diibaratkan macam lagu ni.. tp cik Fatin memang suke lagu ni dh lama dah.. siap ade VCD die lagi.. mmmm, masa mulanya ada macam2 konflik yg timbul antara Cik Fatin and Chegu Abbas.Tp chegu Abbas tetap kata die nak kat cik fatin... tapi... mmmm. die juga kata, die akan cube selesaikan yg..... mmmmm... Apa2 jela... yg penting lagu ini sweet... Jom try main. ^_^

Saturday, October 16, 2010

15 OKTOBER 2010


Sebelum 15 Oktober 2010, mestilah 14 Oktober kan..heheh...Ia bermula seawal 8.00 lebih malam kot. Tak ingatlah... masa ni Chegu Abbas duk pujuk tuk kuar. Cik Fatin rasa macam malas amat. mmmm, nak tidur aje.Tapi dah dipaksa.. OK.. hehe.. dalam pukul 11 lebih tu baru gerak dari rumah. tu pun ada macam2 hal sebelum gerak.hehe.Dalam perjalanan cik Fatin bersama Chegu Abbas, die duk cakap nak makan banyak kat KFC. Oklah sayang, i ikut je. Asal u happy. Sampai2 di KFC KB, tengok ade iwe, aimay, jemi, melly, nolly, tibe2 nampak jo joe.. agak pelik di situ. Dalam hati berkata, Later All ni ade meeting ker...? Tak lama lepas tu, nampak lak chegu adeeb, bulat... EH? apehal nie.. ok.. KITE ABAIKAN.

    Time oder, chegu abbas duk paksa g cari tempat tuk makan. Die suh naik atas la apa la..macam2 lak. Pastu duk buat kepala ni pening dengan buat soalan seperti, " nape sek2 Later All ade kat cni erk?... Ape adeeb buat kt cni plak, tak cakap pun nak lepak sini.." Ate teman konfius beno le.. KITE ABAIKAN.

    Lepas makanan dah dibeli(makanan untuk 2 orang), Chegu Abbas suruh duduk dengan diorang.Eh? Nanti kacau diorang meetingla. Tapi Chegu Abbas paksa jugak. Ape2 jela sayang. Asal u happy. Then kepelikan terserlah dan terserlah.. Rupanya OK! SELAMAT HARI JADI CIK FATIN.hehehe. Alamak, makanan beli untuk 2 orang je.Apsal Chegu Abbas tak cakap. Hehe.Rupanye Chegu Abbas saje memeningkan kepalakuh dengan tanye soalan bebukan dan beli makanan ber2. Kononnya mereka takde kene mengena dengan ktorang ber2. Rupanya, die dah plan semua. MMMM. ^_^  Buat kepala pening sahaja.

Adegan2 takdisengajakan :
Mula-mula yang blur dan Cik Fatin kaku-

Lagu hari jadi ^_^  yang kelakar


Foto-foto tak sengaja-
Saya BUNGA anda KUMPANG ^_^
Makan ayam sampai GATAL HIDUNG. =P
Makan ayam sampai GATAL TELINGA.. =P
Chegu Abbas makan semua ni... bukan Cik Fatin. SERIUS TAK TIPU!
Jemaah-jemaah yang sedang menunggu Mr. Farid makan.hehe
Mesyuarat ape nak buat lepas nie..
Sebelum balik kene la termenung dulu...
Muah... Muah...
Cik Fatin wif Jo Joe HOT

Thanks to kawan-kawan yang hadir. LOVE YOU! MUAH!
Nolly Ana
Kesayangankuh CHEGU ABBAS ALL ASSIGNMENT REJECTED
Farid JELLY POP
Bulat COMEL
Jo Joe HOT
Azmi LATER ALL
Melly LATER ALL
Aiman LATER ALL
Irwan ADIK =P
Adeeb Mushuk ALL ASSIGNMENT REJECTED
Ada 2 orang lagi..... i'm not sure sape. Inform me back k siapa mereka. Name2 yang tercatat tu.. mmm, kalau nk minta ubah.. ok je.. Inform tau sayang2 sekalian. Nnt Cik Fatin edit smula. ^_^. Thanks untuk HARI JADI 21 YANG BEST!


Friday, October 15, 2010

CIK FATIN dan HARI JADI



15 OKTOBER 2010...umurku telah menjadi 21 tahun. HAH? HAHAHA
Sebenarnya, tak tau nk tulis apa.. baru bangun tidur.heheh.Baru sampai perak tadi maghrib tadi. Tapi dalam hati tetap nak siapkan blog b4 15 oktober 2010 tamat.hehe.

    Di sini cik fatin nak ucapkan terima kasih pada semua kawan2 yang wish HAPPY BIRTHDAY! Terima Kasih doa-doa dan ucapan korang. Sebenarnya rasa macam tak sangka. Ramai rupanya yang amik perhatian pasal cik fatin. THANKS YE KAWAN. Ade yang call, ade msg, ade sent komen. TERHARU SANGAT KAWAN.

    Orang yang 1st wish.. kiranya time tu before 15.becoming la ni kiranya.. namenye Saiful Azman(klau tak silap), then Amir, then Ieqa, Maryam... Macam tak sangka mereka.. heheh.. THANKS KORANG. Kepada Maryam, thanks sebab walaupun kite jauh.. YAM TETAP INGAT TNA.. tna rindu yam.. sebab yam kawan baik tina. Sayang Yam! orang 1st wish pada saat2 15 Oktober 2010 ialah... my love.CHEGU ABBAS. thanks sayang.

    MMM, Kepada adik angkat kesayangan Zatil Alwanis, thanks call. Akak terharu.Adik akak ni jauh pun tetap call akak. Sorry tak dpt nk cakap sangat. Time tu akak dgn kawan2. Hope wani tak marah akak k? mmmm, kepada yang banyak2 komen kt fb tu.. THANKS SANGAT.. tna mula2 balas.. tp lama2 makin tambah dan tambah.. jadi pening kepala..heheh. Memandangkan tina letih.. baru sampai dari perjalanan yang lama... Tina rest dlu.. then nnt balas k kawan2? TINA@CIK FATIN SAYANG KORANG.

    Cik Fatin rasa macam tak tau ape yang cik fatin tulis nie.. otak ni belum sedar lagi kot..heheh... tadi dah tido.. Tapi cik fatin nak jugak nk buat new post sempena 15 Oktober 2010. KORANG TUNGGU TAU KEMUNCULAN CERITE SEMPENA 15 OKTOBER 2010. tapi kene tunggu otak ni ok. HEHEH
.
      again, THANKS KAWAN-KAWAN. CIK FATIN SAYANG KORANG. Last but not least, SELAMAT HARI JADI KEPADA CIK FATIN AMIRAH BINTI ISMAIL YANG KE 21. Moga cik fatin dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, bahagia di dunia dan akhirat, mmmmm, dipermudahkan semua urusan, dan berbahagia bersama yang tersayang.. HEHEHE.. dalam hati, ku mengharapkan sesuatu... APA YA? tunggu next blog.muah!

Wednesday, October 13, 2010

Mengapa Allah Temukan Kita dengan Orang yang Salah

Gambar HIASAN.Ni la gambar action kami bergaduh.heheh... HE JUST MY LOVE..DEEP FROM MY HEART.insyaAllah pilihan cik fatin tak salah.Amin.
Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

~ALLAH knows BESt!~

Lagu-lagu putus cinta:






Lagu jiwang bercinta :




Cakap-cakap cik fatin: 
Ni sebenarnya diambil dari Syaza Yasmin binti Ismail Thanks along. Angah blur2 nk tulis ape kat blog angah. At least, this information leh dimuatkan dalam blog angah Fatin N Love.
    Kawan-kawan, cakap pasal cinta memang ramai dalam dunia ni akan rasa tentang putus cinta. Cik Fatin sendiri pun. Cume di sini nak cakap, jangan mudah meninggalkan cinta dan juga menerima cinta sesuka hati. Fikir sedalam-dalamnya. Jangan kita silap langkah. Yang penting di sini jangan menolak kehadiran cinta setelah putus cinta beberapa kali.Baca la MENGAPA ALLAH TEMUKAN KITA DENGAN ORANG YANG SALAH.. hope.. u will better to choose ur love.

Thursday, September 16, 2010

Raya telah T I B A

Selamat Hari Raya semua... mmmm, seronokkan beraya? baju tahun ni warne tema coklat.. dan hari2 seterusnye.. mcm2 warne.. ade yg tak pkai pun lagi.. pembaziran sungguh.tahun ni rasa beraya sangat lain. korang faham2 jela.. hehe. 
   Cik Fatin rasa seronok sangat beraya tahun ni.. sbb dapat balik Pahang, singgah Johor kejap.. dapat beraya umah kawan2 lama..dapat beraya kat Bagan Datoh gak.. jumpe atuk n opah, dapat gak raya umah kawan2 sekitar perak..owh.. BAHAGIA. kawan itu bestkan...?  Al-kisah raya yang memang indah walaupun mcm biasala.. puasa tak penuh.. hahah... puasa tak cukup 30 ari.. tp raya kene 30 ari gak..hehehe.

walau siapa pun anda kenal sy.. tna ke, angah ke, cikgu ke, fatin ke, mira ke, ape2 jela... eh korang kenal cik fatin sbg ape erk? bnyk sgt nme..hahaha..CIK FATIN NAK UCAPKAN SELAMAT HARI RAYA.. MAAF ZAHIR BATIN.eh...jgn lupe poskan duit raya gak tau.ngeee.. =p
(KAD RAYA YANG TAK BERAPA NAK RAYA KADNYE)
   Cik Fatin nak ucapkan thanks kat kawan2 yg mengindahkan ari raya cik fatin. tak kesahla raya keberapa pun.. asalkan dalam 30 ari..hehe.. SAYANG KORANG SANGAT.banyak cerite n gosip dikongsi bersama.HUHUHU.. I LUIKE..=p
Ni la kali pertama join diorg beraya..shok wo! hehe..sebelum ni.. cik fatin budak2.mak tak bgi.hehe. tahun ni GREEN LIGHT.hehe

   Cik Fatin gak nak ucapkan terima kasih pada kawan2 CHEGU ABBAS kerana mengindahkan hari raya die. CHEGU ABBAS kate tahun ni die seronok beraya sbb ade member. Cik Fatin tak kesah. Asalkan CHEGU ABBAS bahagia... i hope u happy.. =)
Thanks kerana mengindahkan hari raya CHEGU ABBAS.

Monday, September 13, 2010

SAYANG

   Mungkin cik fatin terlampau sayang... sampai cemburu tak tentu pasal. Kata orang biasa la... adat orang bercinta. Sekarang.. lama tak jumpe, rindu membuak2.. lagi la macam2 fikir. cik fatin spesis tak kisah ape yang CHEGU ABBAS nak buat..  tapi mungkin sebab rindu dan cemburu tu datang sekali.. abis semua aktiviti CHEGU ABBAS diambil tahu... agaknye die rimas tak?   cik fatin cume nak die tahu.. sume ni jadi sebab terlampau sayang. cik fatin taknak pisang berbuah dua kali.tahu tak.. sakit rasanya.. 


cik fatin harap ia kekal selamanyaaaa... AMIN. 

DEAR ABBAS, sorry klu cik fatin buat CHEGU ABBAS rimas dengan telatah cik fatin.sorry. =(

Friday, September 3, 2010

RaSiOnAl

  Rasenye atas beberapa sebab yang entah ape2 telah menyebabkan cik fatin takleh nk rasional dalam melakukan sesuatu perkara. Hanya kerana benda bodo yang tah ape menda tah telah buat cik fatin buat something yang cik fatin pk.. 'knpe aq buat benda ni! tak patut' mmmm, mungkin cik fatin sekadar nak puaskan hati.
   Semalam, cik fatin tak tau nak luah pada sape perasaan ni. Fatin call anak angkat mak(hazwan), bile bercakap dengan die, bila dengar suara die macam nak tak nak je cakap, cik fatin cancel plan. Ingatkan nak ajak die berbuka sama and shoping raya alang2 boleh ajak die jual tiket semula. mmmm. tak kesampaian (touching lagi n lagi).
   Cik Fatin teks to Faiz Syazani :
      T : Ade kelas erk?
      F : Xla.
      T : Buat pe tu?
      F : Xwtpe. bring je
      T : Dh bli bju raya? sorila.hp tna kypad rosak.
      F : Xpe.phm..bli dah..tna plak.
      T : Tna dh bli.smlm.bju wrna coklat oren2.faiz wrne ape? blik rwg ble?
      F : Wane maroon..blk rwg mggu dpn.
      T : owh.. cantik wrne tu. kla, krg selamat berbuka. ( mls nk smbung msg, krg jd lain plak )
      F : Hmm.. ok..
Entah tibe2 terfikir... knpe tk bli tket ke epo je..kn boleh shoping and buka puasa kat sane..knpe la tk terfikir dri ari tu lg.. mmmm.
he is my x-bf. sepatutnye tak contact die.
tp contact jugak.mmm, tp ape slhnye??
lagipun, kmi berpisah bukan sbb gado pape pun.
 =) we still can b friend right?
   Entah kenapela cik fatin nak nangis je dari semalam. Mata ni naik bengkak. tp buat2 cool je depan org.hahaha. I am very touching about raya now! MENGAPA? mungkin....
  1. mungkin sebab start dri ari 1st buka puasa dah terpaksa berbuka sorang..lepas tu klu buka sorg2 pun takpe.walaupun sebenarnye cik fatin touching juga.
  2. mungkin sebab barang raya tak lengkap. tibe2 plak lari plan. tah pape je.
  3. mungkin juga sbb tiket.
  4. mungkin juga sbb kwn2 dh blik.
  5. mungkin juge sbb2 di atas.. mungkin juga sbb2 yg tkdinyatakan.
  Cik fatin nekad. Sampai je rumah di teluk intan. cik fatin akan menghukum diri kerana terlampau mengharapkan org. kerana terlampau kesahkan org. kerana terlampau risokn org.kerana terlampau rsa bersalahm kt org. kerana terlampau pape je la. Hukuman sedang difikir2kan.Hukuman bermula selepas sampai umah dan berakhir selepas semua kerja2 tertunggak tuk raya selesai.MUKTAMAT YE CIK FATIN!
   Cik fatin skit kepala amat.tdo dlu.jumpe d next blog.
ye..mungkin cik fatin terlampau sedih sbb nak raya.

Thursday, September 2, 2010

sume tentang nak RAYA

cik fatin rase semalam cik fatin memang buat perangai yang agak memalukan diri sendiri..hehe. ceritenye bermula bila... cik fatin nk g butik tuk beli baju kat kbmall... pstu nk bli kasut, set mke up sikit.. then perfume kt elianto.. KBMALL je ada benda2 macam tu kat kb ni.. dan yang paling penting.. NAK JUAL TIKET SEMULA TIKET BALIK KAMPUNG KE JITRA.janji CHEGU ABBAS pukul 9. tunggu punye tunggu. nanti punye nanti.. cik fatin pk kalau lambat sikit sampai 9.30 tu takpe lagi. sebab kaunter tiket ada lagi. tp tunggu punye tunggu tak kunjung tibe. nak dapatkan jawapan.. cik fatin call. OWH..JAWAPANNYA.. kte pg dengan ........ mse tu kepala ni dah sakit dah. dah la dah lama siap. geram sungguh. dah la tak cakap. tibe2 tukar plan. TAU TAK CIK FATIN NAK G JUAL TIKET?? TAHU TAK NAK G BUTIK NAK BELI BAJU RAYA. takkan nak pakai kasut wakaf che yeh kot!!! bukan mengada2.. tp biar la beli elok sikit.dah pernah beli dulu sekali. tapi tiba2 bila pakai, tumit patah and terjatuh terduduk. sume orang tengok.then selepas tu, agak berfikir2 untuk beli kasut di sana.HAHAAHA( tibe2 plak teringat adegan jatuh dikhalayak ramai..hehe)

LELONG2 TKET.. kb-jitra jela.
    Sebenarnya, agak lama gak pendam rasa. Bile tiket yang dibeli kene jual balik.tkpe.. faham. mungkin tu cara berjimat. Then, bile ajak nak beli baju raya sama dengan CHEGU ABBAS. tp tak jd sbb CHEGU ABBAS nak beli dengan family. then, positif lagi..... takpe. family 1st. igt nak kuar awal kali ni boleh settle sume kerja and for raya..tp bile duk tunggu lama.. dapat pulak jawapan macam tu... ADOI! ADOI! i can't handle this anymore!!! can't think positive anymore! ape lagi.. tanggal tudung..salin baju. hahahaaha. 


   Tibe-tibe CHEGU ABBAS datang umah ajak kuar jugak. cik fatin taknak panjangkan cerita. taknak gado2. cume cakap taknak pegi. sebab memang CIK FATIN DAH TAKDE MOOD NAK G SHOPING.ibarat kene buat 2 kali kerja. sbb ari ni kene keluar semula ~ jual tiket( tu pun kalau kaunter nak lagi.. klu tak... terpakse la merugikan diri), usha kasut, mmmm, mesti kene belanja org yg kte ajak keluar tu. abis la duit... AAAAAAA =( takpe2, positif.. kuar dengan kawan. =) YEY!


   Kawan2 pujuk suruh kuar jugak dengan CHEGU ABBAS, sbb die dah datang.. ADOI! Kenape nak libatkan kawan2. Diorg tahu tak ape yg tengah bergolak2 dalam hati ni???  Tibe2 dengar CHEGU ABBAS kate die balik pagi. ADOI! rase ribut dalam hati ni. ingat die balik petang... I CAN'T HANDLE! gua cau dulu masuk umah. Sukati korang la... tapi.. kawan pujuk gak suruh keluar dengan CHEGU ABBAS. alamak... takkan nak buat perangai budak2 plak.POSITIF!! ok korang.. kte kuar.tp kte pg sendiri. korang pegi dulu.(korang tau tak, sampai sekarang sedih hal semalam. SABAR JELA).


   END! takmo sambung cerite. matakuh seperti sedang nak hujan ribut. Tadi masa taip2 renyai2 je.. tkmo bg ribut.daaaaaa...
ia bukan tentang baju lagi.. tapi tentang nak RAYA!
   mmm, until now.. OWH CUKUP2. CERITE SAMPAI SINI.SELAMAT HARI RAYA SEMUA!

siap2 nk raya! YEY!

Kesibukan diri menyebabkan ape2 tuk rya tkde lgi.Baju raya, kuih raya, tudung raya, kasut raya, mke up raya.. SUME TAKDE LAGI! ni sume assignment punye pasal.disebabkan hari ni sume settle... bleh la bergumbira dgn shoping raya.hehehe. rakan-rakan skrg sibuk nk balik raya dah.HADOI! cik fatin plak balik raya sabtu..LAMBATNYE!!! dh tu, cik fatin tinggal sorang je.yg lain sabtu pagi dah gerak..cik fatin plak sabtu malam baru naik bas..SEDIHNYE KESORANGAN.... skrg pun dah rase sedih2 sorang2. =( sabar je la.

          Cakap pasal assignment tadi.. SERONOK. thanks to CHEGU ABBAS and chegu adeeb yang telah berkampung di depan umah untuk membantu cik fatin dan zura zalin dalam proses menyiapkan assignment. fuh! Seksa.. tp syukur semuanya siap.
Model 3D ALAT PERKUSI
Model 2D ALAT PERKUSI
Notasi Muzik
Transparensi TETINGKAP
Transparensi BULATAN

   korang mesti semangat nak rayakan??? semangat balik kampungkan? jom kite enjoy dengan lagu raya Siti ni.Siti Nurhaliza - Meriahnya suasana hari raya.


Di sini cik fatin nak ucapkan Selamat Hari Raya.. MAAF ZAHIR BATIN.



      

Wednesday, September 1, 2010

BUKA PUASA PUN SUSAH...heheh

FATIN.ABBAS

BULAN PUASA OWH BULAN PUASA.. boleh dikatakan... hari2 time nk berbuka mesti bertekak... nk makan kat situ la.. nak makan kat sini la.. then bile lambat buat keputusan.. pg berbuka pun lambat.hehehe. Dah tu..cik fatin plak spesis banyak benda takleh makan.. makan kobis sakit kepala.. makan ayam n sea food tekak bengkak hidung sumbat... CHEGU ABBAS pulak spesis nak minum air je time berbuka. mmmm, tapi biasanya CHEGU ABBAS akan makan bahagian cik fatin. takpun dia akan paksa cik fatin makan sampai habis makanan cik fatin.. tula pasal badan cik fatin naik dan badan CHEGU ABBAS turun. INI TIDAK ADIL!!! tak pernah orang nak paksa cik fatin makan sampai habis tau. FUH.. SEKSA!

Mungkin la jugak kadang2 cik fatin duk memaksa CHEGU ABBAS makan berbuka dengan cik fatin. Agak2nyekan.. die rimas tak??? mmmm, cik fatin cume harap, die tahu bahawasanya cik fatin nak die ade je sebelah cik fatin. 1 hari tak jumpa.harap, time berbuka bolehlah jumpe. mmmm, agak2 die faham tak? mmm. dan yang paling tah pape....adalah... TIAP KALI NAK BERBUKA, MESTI BERMASAM MUKA. sbb mesti bertekak dlu. hahahahahaha. berbuka ni kejap je. pukul 7 bertemu untuk makan. sebelum pukul 8 dah balik untuk maghrib... TAPI IA AMAT BERMAKNA UNTUK CIK FATIN. =)






Monday, August 30, 2010

KANTOI JADI SPY



Kisahnya begini... i'm not so sure this gurl.... entah.. tidak pernah ketemu..tidak pernah bersembang pun dengan dia.. jumpa face to face pun tak pernah. mmmm, die hanya seorang kawan kepada X-CHEGU ABBAS. cik fatin tak mencari pasal pun dgn die.. sbb memang tak tahu sapa die... tp... terasa mcm ada ada yg tak kena. mcm ada org tgok kte je kt fb.. dan yg paling teruk, kadang2 komen2 dan status kite dikutuk2. macam ada yg tak puas hati. rasanya cik fatin tak pg tgok pun fb dia atau menyakiti mana2 pihak dri kawan2 die.. x-gurl abbas tu jgn ckp la.. tau la terguris.. tp bukan ke dia dh ada new bf.. SO????

Gambar di bawah merupakan SPY yang menjalankan tugas2 mengusha fb cik fatin lalu mereport.haa..... haha. cik fatin sempat save gambar dia sebelum block die! yeh!

<gmbr dah remove.. rase mcm tkbaik pulak.. SORRY YE SPY mungkin sy tlah memalukan kmu.. anyway, sorry..klu korang nk tau spe spy tu.. korang cri la sndiri.kes ini dh ditutup..>



Al-kisah bermula bila cik fatin rasa geram and malu cos dpt comment2 yg memalukan cik fatin. Jadi fatin mencari penyelesaian. Strategi dijalankan dan dia kantoi. Die merupakan salah seorang friend cik fatin dlm fb dan dia telah menjadi tukang report pd X-GURL. mmmmm. korang mesti nak tau macam mana nak buat die kantoikan????

  1. Minta tolong rakan2 atau sape2 je la yg sudi bantu kita siasat.(ari tu die tuduh cik fatin ada fb lain... NO! SALAH! cik fatin dibantu oleh org lain)
  2. Then ikut je la arahan die.
  3. Kita kene kreatif buat 'something' kt wall n fb kte supaya die tertarik untuk menjadi pe'report'.
  4. Then kita(tukang siasat) tgok kt wall lagi 1 tempat die melaporkan... (kadang2 unsur2 hasutan wujud.. tu yg jd kta dpt komen pelik2).
  5. Kita buat lagi dan lagi 'something' kt wall kita supaya dia terus mengantoikan diri die yg kononnya 'SPY'.
  6. Bila dah kantoi... korang 'COPY' and 'PASTE' ape die tulis.. ini bahan bukti anda! Ingat ini paling penting.
Cik Fatin tak pernah melihat fb dia walaupun dia duk sibuk menjadi SPY. Sehingga terdetik 1 hari untuk membuka fb die.. TERKEJUT SANGAT BILA BACA. rupanya dia telah memberi respon kepada setiap yg cik fatin cakap. THEN MEMANG CONFIRM DIA MENJADI SPY.kantoi!


tgok muka CIK FATIN geli?? then.. remove le CIK FATIN.. tak pun... block trus.. tkde nmpak trus..huhuh..pelik...die tak remove CIK FATIN. then akhirnya... CIK FATIN SENDIRI TELAH MEMBLOCK DIA!
tk sure die ckp spe.. tp pelik. ade 20 lagi comment.. tak msukkan...pelik..kenape die hangin sgt... hehehe.
apumook mcm kte CIK FATIN menuduh... CIK FATIN tak tuduh.. dh lame CIK FATIN shak die.. dh lme nk test.. ble test..memang kantoi.. SORRY BEB!
die ckp CIK FATIN penakut.. CIK FATIN pg wall die nk sent hai.. nk komen.. tp pelik.. knpe CIK FATIN takleh nk komen or sent wall post.. korang rase kenape?? then next day, skali lg tgok..dh bleh dh sent wall post..tp tkleh nk komen sume2 yg die tulis ni.. knpe erk??



die post mcm ni ps CIK FATIN cabar die remove n block CIK FATIN DI FB...hhihi.. cube korang fikir kenape die tak remove and block CIK FATIN?
pelik.... shomet ngutuk CHEGU ABBAS erk?knpe? sape die?
eisya: mcm die tu artis aku nk jeles???? peliknye ayat nie... klu ko tak jeles.. npe duk tgok wall erk?? mungkin ade sbb lain.. ape?? dpt gaji jd spy erk?





Di sini cik fatin nk ucapkan terima kasih pada rakan2 yg telah memberikan nasihat positif untuk handle benda2 mcm ni. thanks to kak shida cos tanpa dia.. sape nk tolong kantoikan minah ni. thanks to kak erin cos die yg ajar cik fatin how to copy and paste komen2 esya salleh. thanks to zura cos dia telah membenarkan cik fatin gunakan lappy dia untuk proses copy and pasta status and comment  this gurl.

Apa yg cik fatin lakukan ini adalah sebagai ingatan bahawasanya jangan sesuka hati nk jd spy dan pereport pada benda yg tak penting. Jangan nak jadi penghasut. Jangan sesuka hati mempelekehkan orang lain. Jangan gunakan bahasa kasar dan kesat secara melampau. dan yang paling penting JANGAN BIARKAN ORANG MEMPELEKEHKAN KITA!

maaf kalau coretan cik fatin ini melampau. kadang2 kebenaran perlu ditunjukkan. bukan cik fatin cakap kosong. Selesai salah satu kisah dalam perjalanan hidup CIK FATIN dan CHEGU ABBAS.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...