Monday, June 6, 2011

Hitam jadi colourful

Ari ni terlebih rajin.. so far ini memang antara planing waktu cuti sekolah kali ini..iaitu, membaik pulih purse yang koyak. Purse ni hadiah dari buah hati dan sekian lama pakai akhirnya die koyak. Niat di hati dah lama dah nak beli yang baru tetapi dek kerana sayangkan purse yang satu ni.. cik fatin bertahan jugak memakai purse koyak. So hari ni proses pembaikpulih.

Ni la purse yang masih elok. cuma koyak di bahagian dalam. Tapi still lagi boleh pakai. so jangan membazir.
Koyak kat tempat zip. Tapi kalau org tgok..malu jugakla..

Proses Pembaikpulih bermula.

1. Sediakan bahan-bahan berupa :

Hiasan. cik fatin pilih hiasan yang dikait. Pilihan cik fatin mestilah berwarna warni. Warna memainkan peranan k!

Gam

2. Baiki bahagian yang rosak.

Dah gam dah.. walaupun comot2.heheh

3. Susun dan gam hiasan pada purse korang ikut kreativiti.

Bahagian luar.

Bahagian dalam.

4. Siap sudah.


Best jugak buat menda ni... yg penting kita tak membazir selagi barang tu boleh digunakan lagi. Selain itu, kita dapat memberikan wajah baru pada benda yang lama dan ini adalah salah satu cara kita menghargai barang pemberian orang yg tersayang. Walaupun dah rosak, tetap boleh digunakan.. kan korang?

5 comments:

  1. u memang nak kene nagan i kan sayang....eee...dapt kat i nanti ai ggit tau lla

    ReplyDelete
  2. sangat kreatif cikgu kita ni :)

    ReplyDelete

Thanks ur comment... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...